Hoppa till innehåll

Fälttävling i Essunga Ht 2014

november 23, 2014

Under söndagen träffades ett större antal fältskyttar för att tävla i Varatraktens höstfältskjutning. Av alla deltagande skyttar var vi var några entusiaster som valde att skjuta i klassen för kikarskyttar.

IMG_0991.JPG

IMG_0992.JPG
Två klasser
Nytt för i år var att föreningen hade fått till två klasser för kikarskyttarna. En klass enligt tidigare med benstöd och en klass där vi skjuter utan benstöd. Detta var ett test då vi ser att det skiljer väldigt lite åt mellan kikarskyttarna. Kan nämnas att jag i fjol under samma tävling sköt 36 träff av möjliga och då var (tror jag) 30st av dessa innerträffar. För att tävlingen skulle vare lite mer utmanande och bjuda på lite mer lärandesituationer passade jag och Fredrik på att skjuta tävlingen enbart med slingstöd, självklart med en enklare anpassad vapenrem och iförd normala kläder. 5 av stationerna sköts liggande och en sittandes.

IMG_0993-0.JPG
Bilden visar tre olika skjutställningar, först i bild liggande med benstöd och baksäck vilket är den normala skjutställningen inom kikarfält. Mellanskytten skjuter liggandes med remstöd, en betydligt stabilare ställning än vad man först tror. Sist i bild är sittande skjutställning med remstöd. Även den ställningen är stabil när man lär sig bemästra denna.
Resultat
Många sköt miss under dagen då det var små och krävande mål. Några av kikarskyttarna sköt riktigt bra ( en med full pott) och hade en bra dag. Själv gjorde jag flera intressanta upptäckter, bl.a behöver jag träna just skytte med remstöd mera 🙂 Trots allt, glöggen var god, sällskapet trevligt och sen gick det rätt bra ändå!

IMG_0995.JPG

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: