Hoppa till innehåll

Älgjakt utan älg men bra avslut

oktober 18, 2014

Fick möjligheten att åka upp och jaga älg tillsammans med några vänner. Dagen började tidigt och med månljus som hjälp blev det blev en långsam och spännande promenad ut till jakttornet. När väl morgonen började gry kom dimman, en kall och fuktig vägg som svepte över det kalhygge som jag passade vid.

Dimman sveper in och gör det omöjligt att hålla sig varm.

Dimman sveper in och gör det omöjligt att hålla sig varm.

Efter någon timme till värmde solen så pass att dimman lättade och jag kunde se hela hygget igen.

Dimman lättar och jag kan börja mäta in avstånden med lasern.

Dimman lättar och jag kan börja mäta in avstånden med lasern.

Vid älgjakt från torn eller då jakten inte är av smyga runt karaktär brukar jag använda min 7mm RM. Det är ett system som alltid levererar när det behövs och ger en väldigt bra effekt i viltet.

Förenkla och bli snabbare 

Både när jag jagar och tävlar använder jag mig utav tabell på kikarsiktet. Speciellt under jakt har det visat sig vara en framgångsfaktor då det som oftast blir snabba lägen, viltet springer och på varierade avstånd. Sitter tabellen på ratten har man alltid med sig skjutkortet oavsett läge. Ofta kompensera jag för olika avstånd direkt genom riktmedlet då det går betydligt snabbare än att använda targetratten.

En enkel tabell på ratten gör det mycket enklare att vara bättre förberedd under jakt.

En enkel tabell på ratten gör det mycket enklare att vara bättre förberedd under jakt.

Jakten 

Tyvärr blev det ingen älg för min del denna måndag, även om det stundtals var både spännande och nära. Istället så avslutades kvällen med en trevlig rådjursjakt ute på en stubbåker med några magnifika naturscenarier att njuta av.

Skymning kommer och så gör även diset längs med marken.

Skymning kommer och så gör även diset längs med marken.

Solen går ner och ger ett vackert avslut på dagen.

Solen går ner och ger ett vackert avslut på dagen.

Kvällen avslutas med ett lyckat skott och en 168gr Nosler Accubond Long Range som gjorde ett bra jobb. En riktigt bra och givande jakt tillsammans med vänner. Som alltid ett bra sätt att spendera en måndag. Sen är alltid ett rådjur med i bilen hem en fin bonus 🙂

 

 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: