Hoppa till innehåll

Första testet – Bullseye Target System

mars 3, 2014

IMG_3228

Test av Bullseye target system på 300m

Bullseye Target System är ett flexibelt och mobilt målkamerasystem för den ensamme skytten, kompisgänget eller föreningen som vill utveckla målskyttet ytterligare. Principen och utrustningen är enkel, skytten tar med sig väskan fram till målet. Väl där monteras en kamera på ett medföljande stativ vid tavlan och kopplas in i ett USB-batteri. Kameran riktas in på tavlan med hjälp av en fast liten laser. Därefter kopplas antenn och Wifi-system in till batteriet som därefter startas.

Bullseye target system

Bullseye target system camera med laser

När väl batteriet och därmed Wifi-systemet är påslaget dyker det upp som ett trådlöst nätverk utan lösenord på din PC, iPad eller iPhone. När vi startade systemet hade vi inga bekymmer att hitta eller koppla upp oss mot kameran. Vid detta test använde vi vanliga vita papper med en påklistrad riktpunkt som mäter 5cm. Det går i stort att använda vilka tavlor som helst, dvs så länge hålen syns hjälpligt på tavlan.

Vi återvände till skjutplatsen och gjorde klart för att skjuta ett antal serier från 300 meter. Vi kollade uppkopplingen på både iPad och iPhone och de båda fungerade bra mot kamerasystemet. Vi aktiverade systemet och började skjuta.

Bullseye target system på iPad

Bullseye target system på iPad

Systemet fungerade fint vid detta test och det var inga bekymmer att se träffarna oavsett telefon eller iPad.

Systemet har lite olika funktioner beroende på om man använder PC, iPad eller iPhone. Gemensamt är tre lägen, Shooting – för att kunna se respektive träff, Video – för att kunna se live vad som händer på/vid tavlan och Review – för att kunna titta tillbaka på de olika träffarna efter avslutad serie. Använder man en iPad eller en PC finns mer valmöjligheter och funktioner.

Systemet fungerar så att kameran hela tiden tar bilder och jämför mot föregående bild. Då systemet upptäcker en förändring (hål) börjar den växla mellan de två senaste bilderna, något som upplevs som skotthålet blinkar på skärmen. En fördel som vi märkte vid testet är att man behöver egentligen inte byta tavla då alla träffar finns sparade i systemet. Det innebär även att man sparar målmaterial samt inte behöver åka fram och byta / läsa träffarna på tavlan. Detta är en stor fördel när man testar laddningar på längre håll, då kan skytten skjuta samtliga laddningar mot samma riktpunkt utan att ”blanda ihop” träffarna.

Detta systemet misstänker vi är ett första av många kommande liknade system då utrustningen är enkel och tillgänglig. Just Bullseye Target System finns i två versioner, ett som ska fungera ut till ca 500 yard och ett ut till 1000 yard. Vi har planerat att testa detta systemet ut till 900 meter under kommande helger för att se hur väl det står sig på längre avstånd.

Företaget bakom produkten har annonserat att de även arbetar på en Android applikation samt möjligheten att köra detta på Mac OSX. Mer info om systemet finner ni på företagets hemsida.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: