Hoppa till innehåll

Jakten på likvärdighet – Annealing

januari 10, 2014

I jakten på att eliminera felkällor och öka likvärdigheten skott till skott har jag nu byggt vår första prototyp av en ”Annealing machine”.   Ibland kan det vara både roligt och utvecklande att försöka lösa ett problem eller en funktion så enkelt det bara går. Kiss – Keep it simple stupid!

Så här från början är det underhållande och ganska rogivande att stå och se på när hylsorna snurrar i lågan och får sin färgskiftning. På sikt kommer maskinen att få ett självmatande magasin som matar hylsor själv. Som ni ser i filmen använder vi oss utav Tempilaq för att säkerställa att vi har rätt temperatur i processen. Maskinens kapacitet är mellan 360-600 hylsor i timmen och fungerar till de flesta kalibrar med normalstora hylsor.

Nu är första omgången hylsor körda och klara för om laddning.
20140112-210144.jpg

Om ni undrar om varför Annealing så finner ni våra tidigare tester här – Hur förändras utgångshastighet vid omladdning

Lycka till med era byggnationer!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: