Hoppa till innehåll

Chassi JET-01 på väg!

augusti 22, 2017

Vi vet att många väntar förväntansfullt på att Chassit JET-01 ska bli klart till försäljning och nu kommer här glädjande besked!

Just nu kör vi för fullt och om allt går enligt plan skickar vi första chassit, bakkappor och kikarmontageskenor på eloxering i början av nästa vecka.

Vi tänker att första visningen kommer att ske under PRS finalen i Norge om två veckor, så det är bråda dagar att få allt klart till dess.

Förbättringar 

Bakgrunden till att det tagit tid är många, en av mer intressanta av dessa är att vi har förfinat och förbättrat vårt koncept från de tidiga prototyper som testades under 2016. Vi har bl.a utvecklat en bagrider som snabbt kan justeras i höjdled och på så sätt eliminera behovet av att fippla med baksäcken för att hitta rätt höjd. Vi har förbättrat låsmekanismen till en mer stabil och solid lösning, en lösning som är möjlig att hantera med hanskar under nordiska förhållanden. Vi har även förlängt greppet under framstocken och samtidigt integrerat en rail enligt spec från ReallyRightStuff  vilket gör det möjligt att montera ex en tripod direkt på stocken utan adapter. Slottarna i framstocken är Magpuls MLOK vilket gör det möjligt att montera riktigt bra tillbehör, bland annat greppytor som gör att du håller i plast istället för aluminium under kalla dagar. Se mer tillbehör här https://www.magpul.com/mlok . Vi släpper även en justerbar bakkappa med tillhörande adapter till Sauer 200 STR orginalstock. Denna hoppas vi få godkänd så att den får användas under samtliga tälvlingar framöver. Detta är några av de förbättringar vi byggt in i denna nya version av chassit.

Nästa steg 

Under veckan kör vi framstockar, huvuddelar och knappar till mekanismer. Efter detta kommer vi att testa alla funktioner, trimma in toleranser och sen påbörja serieproduktion av chassit. Detta är en milstolpe som vi arbetat över tre år för att nå, så snart är vi äntligen där!

Så, stort tack för att ni visat stort tålamod  gällande chassit! En lärdom på resan är att allt tar mer tid än man anar, speciellt vid nyproduktion 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: