Hoppa till innehåll

Plåtboxar XXL 

maj 14, 2017


Idag hade vi arbetsdag på Skepplandabanan. Under dagen gjorde vi mängder av bra saker. Vi gjorde bl.a två bunkrar för att enkelt kunna hänga upp plåtmål på banan. Vi gjorde en bunker på varje sida av kulfånget, självklart 3m in från sidan enligt SäkB. Två boxar möjliggör målväxling vilket vi gillar. Bunkern mäter 2m i sida och är gjord av tryckt stabilt 150*150mm virke. Bunkerns bredd möjliggör att sätta upp 2-3 plåtar i bredd. Yttre ramen framtill på boxen är gjord så att den relativt enkelt kan bytas ut när den är sönderskjuten. Dock önskar vi att det inte är i närtid 🙂

Vi kommer att hänga upp plåtarna med hjälp av brandslang då den tar väldigt många skott innan den behöver bytas.

Vi har löst upphängningen så att inga verktyg behövs – smart 🙂 

I glipan sticker vi upp plåtens brandslang, vilka har en stoppknut på respektive sida. Därefter stänger vi locket och knutarna hamnar då ovan locket och belastar locket neråt. På så sätt låser tyngden fast locket utan att behöva skruva etc.

Nu kvarstår bara att klä boxen på insidan med gummi för att öka livslängden, fylla på med lite grus och sen skjuta 🙂 

Tack för en trevlig fixardag! 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: