Hoppa till innehåll

Bättre under träning……

maj 11, 2017


Som alla vet är det alltid bättre att stöta på problem under träning än på tävling. Under senaste träning stötte jag på ett flertal felfunktioner….Ett klick, en slagstift som hakade sig och skit i patronläget.

Ovan patron var mest troligt ett resultat av att jag helt enkelt glömde tvätta bort skäroljan ur hylsorna efter halssvarvningen. Tändhatten åkte in och gottade till sig.

Under laddprocessen, 15 hylsor in, upptäckte jag att krut fastnade på insidan hylsans hals. Ett klassiskt obra tecken som oftast dyker upp sent på kvällningen dagen innan 🙂 Inte speciellt bra för precision…. Efter en inspektion av övriga hylsor så kunde konstateras att tändhattarna badade i skärolja….

Lösningen blev att jag tvättade ur oljan ur resterande hylsor med tops och t-röd. Ett så trevligt kvällsnöje.

Lärdom 

Inga misstag utan lärdomar, gäller att passa på. I och med att jag efter omladdningen hade ett gäng patroner där krutet hade ett visst inslag av skärolja gjorde jag en test.

Testet var enkelt, jag sköt dessa patroner på 100m förbi min Labradar och kontrollerade hastigheten på kulan. Det visade sig att hylsorna med skärolja hade ett ett ES på 12m/s (8 skott), de som var urtvättade hade ett ES på 6m/s och referenshylsorna som var helt ”rätt” hade ett ES på 5 m/s.

Slutsatsen är att vara noga med rengöring av hylsor innan omladding.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: