Hoppa till innehåll

Tid för förbättringar 

maj 11, 2016

Under hösten / vinters olika träningar och tävlingar lyckades jag isolera ett antal punkter i min egen utrustning som kan förbättras inför kommande höst. Först ut är att åtgärda stocken till min 7RM.

En sak vi märkt tydligt under tester är att vapen med mer rekyl är betydligt känsligare när det kommer till skyttens rekylupptag. Söker man precision och vill kunna se kulan i luften i sin färd mot målet är det helt avgörande att skytten tar rekylen likvärdigt gång till gång. Inget nytt under solen där, detta är självklart för de flesta men inte helt enkelt.  

Liggnades skjutställning på snö under NM i Norge 2016

 En sak som vi har märkt har en väldigt tydlig påverkan på skyttens förmåga till likvärdig rekylupptag är en bra bakstock. Med bra bakstock menar vi att bakkappans höjd är anpassad till liggande skytte, att kindstödet är stabilt samt att bakstocken har en rak underdel. Den raka underdelen möjliggör att systemet färdas bakåt i siktlinjen vid rekylen och ger därmed skytten bättre förutsättningar att ligga kvar i målet. 

 Så nu väntar spackling, slipning och målning 🙂 
    

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: