Hoppa till innehåll

Segrade i PLRC 4.0

februari 15, 2015

Nu är helgens tävling avslutad efter en mycket bra tävlingsdag. Detta år var tävling uppdelad i två dagar, något som gav en ny och bra dimension till tävlingen. Tävligen gästades av skyttar från runt om i Sverige men även Tom från Norge.

IMG_0528
Start dag två
Dagen började med att samtliga skyttar fick möjlighet till 5 ”sighters” på 600m med återkoppling av en markeringsperson framme vid tavlan. Detta gjorde att alla i fick verifiera sin nolla och tabell. Det blev påtagligt för samtliga deltagare att det börjat blåsa rätt bra på banan.

IMG_0534
Det blev en bra start på dagen och ett lärande för samtliga deltagare. Därefter började tävlingen med en 10-skotts precision serie från 600m liggande med väl tilltagna tider.

IMG_0413

IMG_0411
Sen följde en ny ”traditionell” omgång med skytte från olika boxar på olika avstånd likt det momentet som genomfördes under dag ett. Några moment var borttagna så totalt blev det 50 st skott som avlossades under detta momentet. Målet som vi sköt på från 600m och närmare var ett självläkande vippmål som registrerar träff och faller för att indikera träff. Målet reser sig därefter under tre sekunder. Storleken var 30*30cm så det var en rimligt men utmanande mål att träffa.

IMG_0517
Action från dagen
Här följer några blandade bilder från de olika boxarna:

IMG_0530

IMG_0531

IMG_0529

IMG_0509

IMG_0430

IMG_0434

IMG_0532
Avslutande moment
Avslutningsvis genomfördes ett precisionsmoment med 10 skott liggandes med benstöd på 300m under valfri tid. Denna gång var det minsta träffbild som gällde. Vid detta moment visade Emil sina kunskaper att skjuta tight, han landade sina 10-skott på 66mm vilket var bra med tanke på de vindar blåste på fältet.

IMG_0519
Segrade
Själv gjorde jag en riktigt bra första dag, endast 7 bommar av 75 skott första dagen. Dag två gjorde jag en bra precisionsserie på 600m men sen följde några misstag utspridda över de olika stationerna. Trots mina misstag vann jag dagens totala resultat. Därav segrade jag den totala tävlingen, något som känns riktigt gott 🙂

IMG_0658
Bättre förberedda
I år var fler skyttar bättre förberedda, fler hade koll på mer och många hade tränat inför tävlingen. Under dag två kunde alla se en tydlig förbättring av resultaten hos samtliga deltagare vilket är riktigt roligt att se, träning ger bättre resultat!
Förutom tävlingens etta, tvåa och trea kan ni, dvs om ni tittar noga, skymta Marcus som var ansvarig för arrangemanget ståendes bakom vinnarna 🙂

IMG_0522

IMG_0521

Stort tack till Marcus och alla som hjälpte till att göra detta till en rolig och lärorik tävling! Ser redan fram emot nästa gång 🙂

Nästa tävling
Detta var en bra träning inför kommande NM i Norge och även för kommande SM i fältskytte. Nu återstår lite putsning av detaljer och lite preppning av min HPL laddning till tävlingarna.

Fakta
De flesta använde sig av 6,5*55 eller .308 under tävlingen. Men det fanns även de som använde 6XC, 6.5 Creedmore och 223 Remington. Alltså en trend mot mindre snabbare kalibrar.

Eget tävlingsvapen – Sauer 200STR
Stock – ombyggd orginalstock
Ammo – 6.5*55 Norma 130g DL Fält
Kikarsikte – Vortex Viper 4-16*50 FFP
Benstöd – Atlas bipod
Ljuddämpare – AseUtra NS, uppborrad till 9.5mm

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: