Hoppa till innehåll

Plastspets på SMK kulor

december 19, 2014

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/054/28721286/files/2014/12/img_0032.jpg
Klart intressant att Sierra valt att börja förse deras kulor av modellen MatchKing med plastspets för att förbättra kulornas BC.

Om kulornas BC bara är i närheten av publicerat BC kommer dessa kulor att bli ett attraktivt alternativ. Hävdat BC är bättre än många av Bergets kulor av samma kaliber och vikt. Detta samtidigt som kulor från Sierra oftast bruka vara betydligt billigare än just Berger i pris.
Sen kommer det att bli intressant att pröva kulornas expansion i balistiskt media.
Internationellt är det många som jagar på längre avstånd med SMK. Mycket på grund av BC och att kulan är relativt mjuk eller blöt som det även kallas. Med plastspetsen (som är rätt stor) kommer en expansion att vara säkerställd. Återstår bara att se hur kulan uppför sig då den expanderar och om den lämpar sig till jakt.

Hoppas nu att detta inte är traditionell amerikansk marknadsföring, dvs. att kulorna kommer att finnas i handeln först om två år…

Läs mer om kulornas BC här: Sierra

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: