Hoppa till innehåll

Att hålla sig uppdaterad är inte jobbigt :)

oktober 4, 2014
Besök hos George på AstroSweden

Besök hos George på AstroSweden

Materiell utveckling
Inom skytte, och särskilt inom långhållsskytte, händer det en hel del när man ser till den materiella utveckling på marknaden. Som inbitna långhållsskyttar själva är det både roligt och intressant att hålla sig i ajour med rådande utveckling. Som företag och skyttar svarar vi regelbundet på frågor som rör vilken utrustning som skytten ska satsa på vare det rör sig om skjuta på längre håll eller att kombinera skytte och jakt. Vi ser även ett stort behov av information bland våra kursdeltagare när det gäller valet av utrustning. Därav försöker vi ständigt vara uppdaterade på den senaste utvecklingen.

Optik
När det gäller optik finns hela tiden nya produkter att kika igenom, klämma på för att sedan fundera över hur just detta sikte eller spottingscope skulle fungera under ex, en tävlingssituation.

För att själva uppdatera oss besökte vi idag George på Astro Sweden. Utan att överdriva kan nog konstateras att George är en av de mest pålästa optikförsäljarna i landet. Så som ni förstår var dagen inte utan att vi lärde oss nya saker gällande optik 🙂 Några saker som vi kikade lite mer på under dagen var IOR’s nya Tactical 4-28×50 RECON FFP som fick väldigt bra i den senaste amerikanska testet.

IMG_0911-0.JPGVi kikade även på Elite Tactical G2DMR 3,5-21x 50mm som blev utsett som mäst sikte för pengarna i samma test. G2DMR är ett trevligt riktmedel som utvecklats bland de taktiska tävlingsskyttarna i Usa. Vi gjorde lika olika jämförelser mellan kikarsikten med lägre förstoring, bland annat 1-8 & 1-10 kikarsikten.
Några dagens övriga höjdpunkter var att kika igenom lite olika, för oss nya, lösningar för att bättre kunna spotta träffar / bommar under kurser och skjuttillfällen. Det var även en ny handkikare, som även inom kort kommer med streckskala, från Minox som visade sig vara av riktigt hög kvalité. Sen blev frestelsen så stor så att en i sällskapet inte kunde motstå att ta med en March 1-10 hem 🙂

IMG_0913.JPG
En sak var vi rörande överens i bilen på väg hem, nämligen att detta besök absolut inte var det sista. Tack George för dagen och all information!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: