Hoppa till innehåll

Berger Hunting Bullets

september 13, 2014

IMG_4728.JPG
Har precis sett Bergers egna reklamfilm om VLD Huntingkulornas förträfflighet. Filmen innehåller 75 st vilt som faller för Berger VLD Hunting kulor. Filmen visar mestadels korta jaktsekvenser där skytten sitter i torn men ibland bjuder filmen även på jakt i vacker natur.
Tittar man noga ser man att majoriteten av träffarna sitter högt i skulderbladet. I dessa fall dumpar kula all sin energi och djuret blir på plats.
I de fall kulan träffar lungan ser man en tydlig och ibland en kraftig reaktion. Majoritet av viltet i filmen faller för 6.5 – 140gr, 7mm – 180gr & .30 – 210gr.
Våra egna tester i Clear Ballistics visar att Bergerkulan expanderar efter ca 10cm vilket gör den riktigt bra till större vildsvin, hjort och älg. Till mindre vilt som räv och rådjur är min erfarenhet att expansionen är lite tveksam då kulan inte hinner öppna upp i viltet pga. sen expansion. Nedan är en bild på 7mm 180gr skjuten från 300m i Clear Ballistics .
IMG_4143.JPGAktuellt från Berger är deras 230gr Hybrid, en seriös kula som kräver sin skytt och sitt vapensysten för att träffa rätt. Denna kula har ett otroligt högt BC och är redan känd för att vara en grym långhållskula. Viss skillnad är det….bilden är tagen av Tummen

IMG_4727.JPG
Sometimes big is better…..

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: