Hoppa till innehåll

Fältskyttetävling i Essunga

april 1, 2013

20130401-222642.jpg

Fantastisk dag ute på fälten
I dag genomfördes en fältskyttetävling i Essunga, en tävling öppen även för oss kikarskyttar.
Ett gyllene tillfälle att träna inför kommande helgs långhållstävling i Kristinehamn samtidig som det ges tid att umgås med intressanta och trevliga skyttar som delar intresset.

Dagen började klockan 08.00 med samling i klubbstugan och morgonkaffe för alla nyvakna. Klockan 09.00 åkte första patrullen ut för en trevlig runda, varje patrull bestående av 8 skyttar. Arrangemanget var av typen biltävling vilket är en skön kontrast till att bära all utrustning 🙂

20130401-224818.jpg

I dag var samtliga avstånd kända, tavlor mellan 308m ut till 560 meter. I och med det trevliga vädret fanns mirage, vind och fältmässiga skjutställningar att träna på. Blir lika imponerad varje gång över hur bra det går, med lite träning, att läsa vinden genom att hålla koll på mirage. Dagens stora träning visade sig vara att skjuta intill flera skyttar som skjuter utan ljuddämpare och alldeles ovan torr jord / sand. Så fort skotten skickades i väg skapades moln av uppblåst jord vilket gjorde det svårt att behålla fokus på målet.

20130401-231849.jpg

Dagens sex stationer gick bra och det kändes riktigt bra att skjuta fullt efter förra helgens tävling. Slutade som vinnare i kikarklassen och bäst resultat av samtliga skyttar. Dock ska betänkas att övriga sköt med diopter och varierande skjutställning. Imponerad som alltid över fältskyttarnas förmåga att skjuta med remstöd. Något som ska tränas betydligt mer för att kunna kompensera för situationer där benstöd inte funkar eller när ryggsäck inte finns tillgänglig.

Nu är det förberedelser för nästa helg som gäller!

Ett tillägg som kom något senare 🙂

20130412-201223.jpg

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: