Hoppa till innehåll

Picatinnyskena till benstöd, laser och lampa

februari 19, 2012

20120219-112617.jpg

När vi tränar skytte i olika former eller är ute och jagar synliggörs nästan alltid nya förbättringsområden. Vissa av dessa områden är kopplade till den egna färdigheten medans några är kopplade till den utrustningen vi använder vid tillfället.

När vi utvecklar produkter / förbättrar produkter utgår vi från att ett vapensystem ska användas till både seriöst långhållsskytte och till jakt i dess alla former. Detta är den stora utmaningen och det är det som gör produktutvecklandet intressant för oss i L.R.D.

Här kommer nästa produkt som förenklar och förbättra vapensystemet.

L.R.D Benstödsrail
Vinsterna med att montera en skena direkt under pipan är följande:
– Benstödet kommer närmare pipan och därmed närmare vapnets rotationsaxel. Detta ger ett betydligt stabilare vapensystem. Ursprunglig tanke är hämtad från från benstödslösningen på Sako TRG. Denna lösning är ett av de absolut stabilaste stöden på marknaden.
– Benstödet kommer längre fram vilket gör att systemet blir stabilare, underlättar precisionsskytte.
– Benstödet är inte i vägen vid jaktskytte eller snabba skyttesituationer
– Vid jaktsituationer kan eventuellt högt benstöd kopplas på lilla skenan under kolven.
– Båda skenorna går att använda till både lampa och laser vid ex. eftersök.

Bilderna nedan visar produkten monterade i ett system som är anpassad till en av de första prototyperna av skenorna. Sista bilden visar korrekt avstånd mellan pipa och skena.

20120219-114507.jpg

Montering
Skenan går att installera på de flesta stockar, detta sker olika på alla stockar. Om ni avser att använda främre skenan intill pipan till laser eller lampor fungera alla stockar.
Om ni avser att sätta benstöd på de främre skenan måste stocken vara styv, dvs. så styv att skenan inte flexar upp i pipan vid belastning. Alternativet är att öka avståndet mellan skena och pipa för att möjliggöra att stocken flexar, ungefär som ni ser på bildena nedan.

20120219-134415.jpg

20120219-134501.jpg
Bilden visar skenans urfräsning med en radien motsvarar en tjockare varmintpipa.
Skenan fungerar till de flesta pipprofiler på marknaden.

20120219-134856.jpg
Bilden visar den urfräsning i framstocken som behövs för att montera skenan. Nästa steg i monteringen är att borra hål genom stocken.

20120219-135223.jpg
Den långa skenan monteras genom att skenan skruvas fast med medföljande bultar genom den lilla skenan på undersidan. Den lilla skenan har som framgår på bilden även ett Uncle Mikes rembygelfäste.

Färdigt resultat med benstöd och rätt avstånd mellan skena och pipan

20120219-135732.jpg

Montering av benstöd
Bilden ovan visar ett moddat Harrisbenstöd som fungerar riktigt bra. För att få en bättre funktion ur ett Harrisbenstöd har delen som framstocken normalt vilar på tagits loss och monterats på andra sidan om benstödets centrumplåt. Detta gör att infärsningen på benstödet kommer närmare stocken samt att bestödets montage blir lägre. På bilden ovan är dessutom denna del utbytt mot en picatinnyadapter som fäster direkt på skenan. Detta kommer inom kort att bli av modell snabbfäste som går att ta av / tas på i fält.

I övrigt fungerar nomala benstöd, en del benstöd kräver att en picatinnyadapter används.

Vår rekomendation är:
– Haris
– Atlas Bipod ( BT10-LW17 har ett picatinnyfäste )
– Sako TRG Benstöd

Försäljning
Skenorna kommer att säljas som ett par och inom kort finns de att köpa hos våra åtrförsäljare.
Som bilderna ovan visar kommer skenorna att vara eloxerade mattsvarta. Skenorna levereras komplett med svarta montagebultar.

Några bilder som visar hur det ser ut när montaget används under lite mer jordnära förhållanden.

20120219-143721.jpg

20120219-143746.jpg

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: