Hoppa till innehåll

Kort film som visar hur enkelt det är att montera våra bromsar

december 6, 2011

Montering av våra rekylbromsar

20111206-224738.jpg
Bilden visar vår Magnumbroms med tre shims mellan gängel och broms.

Filmen nedan visar hur man enkelt kan montera våra bromsar på en varmintpipa som är gängad M18*1. Har man en annan gänga på pipan går det bra att köpa till en ”blank” gängdel som sedan en vapensmed eller motsvarande anpassar utefter er pipa.

Som vi skriver i filmen så är den vanligaste lösningen att använda shims mellan pipa och rekylbroms. Ibland används en kombination av båda sätten.

Vid tester har bromsen ibland börja gänga upp sig något efter ca 150 skott. Därav är det klokt att kontrollera att bromsen, likt ljuddämpare, sitter fast inför skyttet alternativt använda lite locktight när bromsen monteras.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: