Hoppa till innehåll

Vortex Viper FFP 4-16*50

november 1, 2011

Nu har jag testat kikarsiktet på banan under en tid med blandade upplevelser.

20111101-232516.jpg

Just nu sitter kikarsiktet på en 22:a och har använts med gott resultat. Jag har använt kikarsiktet i bra ljusförhållanden och vid skymning.

Under och i de situationer vi använt kikarsiktet har det fungerat bra. Kikarsiktets justering har varit repeterbart och optiken varit tillfredsställande. Robert som testat både 4-16 och 6-24 upplever att 6-24’an är något skarpare optiskt. Själv anser jag att optiken är ok på max förstoring vid bra ljusförhållanden,vid skymning upplever jag optiken något oskarp. Vid dessa tillfällen har jag dragit ner förstoringen till 6-8 ggr med mycket gott resultat. Ska bli intressant att testa kikarsiktet till jakt under skymningslika förhållanden.

Nästa test blir troligen när det sitter på en Sauer 200 STR. Tanken är att använda siktet till jakt.

/ P

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: