Hoppa till innehåll

Sommarträffen 2018

juni 17, 2018

Lyckliga och nöjda deltagare i patrull 16

Nöjda deltagare i patrull 16 🙂

Dagen efter

Nu såhär dagen efter årets upplaga av Sommarträffen 2018 utanför Stockholm känns det skönt i kroppen.

Tävlingen är en extended ”Fältskytte” delux som bjuder på en skjutupplevlse mellan 250m-1200m mot stålmål. Målen håller samma form och storlek som normala fältskyttemål men är av stål. Målen på de längre avstånden var utrustade med träffindikatorer som gjorde det lätt för deltagarna att spotta träffar långt ut i terrängen.

Tävlingsstart

Tävlingsdagen startade med en genomgång 06.00 av tävlingsledningen där all nyttig information förmedlades till deltagarna. Efter avslutad genomgång kvitterade alla skjutledare ut en comradio, karta och ett sjukvårdskitt för sin respektive grupp. Därefter bar det iväg ut på banan.

Tävlingen bestod av totalt 16 stationer. Varje station hade två, tre mål eller ibland fler som skytten hade till uppdrag att träffa. På samtliga stationer laddade skytten med 6 skott enligt klassikt fältskyttestil. Varje träff var värd 1 poäng.

Tävlingens skyttfokus var att ge skyttarna möjlighet till att planera och utföra sina skott precist. När vi skyttar bommade (det hände…) målet var det för att vi bedömt avstånd fel, läst vinden fel eller inte hade koll på vår kulbana. Helt enkelt långhållskytte i en väldigt kul och givande form.

En dimension till som gav tävligen mer karaktär var att alla deltagare gick mellan alla stationer. Totalt passerade ca 22km under fötterna på oss deltagare under tävlingsdgen. Arrangemanget flöt på perfekt och klockan 22.00 var alla stationerna avklarade.

Hur gick det då?

Denna tävling sköt både jag och Jo med vårt nya chassi JET-01. Jo sköt med sin 6.5×55 pipa och jag med min nya 6mm XC pipa. Detta var den 2:a tävlingen med chassit för både mig och Jo så nu börjar vi vara förtrogna med utrustningen.

Vann detta år gjorde Jo – Grattis!

Mikael A & Samuel E lamdade på samma poäng och på en delad 2/3 plats. För mig så blev det en 4:e plats med endast 1 poäng efter 2/3 platsen. (tror jag då vi var rätt trötta när resultaten meddelades vid 23-tiden)

På det hela en ruskigt rolig tävling som jag kommer att komma tillbaka till nästa år!

Stort tack till er som gjort tävligen möjlig!

Ps. Det blev få bilder under tävlingen då det är fotoförbud på området som tävlingen genomfördes på.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: