Hoppa till innehåll

Laddstege 

januari 28, 2017

Under dagen genomfördes en första test av Labradar i samband med att att jag sköt en laddsteg till 6.5 Imp.

En första reflektion om Labradar 

Enheten är inte helt enkel att rikta in mot målet då den saknar ett bra sikte. Denna gång placerade jag en tom bläckpenna ovanpå och riktade igenom den. Blir till att ta fram en ram med fäste för en laser för att enklare och snabbare kan rikta in enheten.

När väl detta var avklarat och ljudämparens slut var i linje med Labradarn fungerade allt väldigt bra. Användargränssnittet känns väldigt enkelt och det är enkelt att aktivera / stänga av radarn inför skyttet.

Jag sköt med en ny SL5i dämpare när denna stege testades. Av någon anledning visade labradarn ca 15-20m/s lägre hastighet på första skottet i varje laddsteg. Funderar om fenomenet kan härledas till att dämparen ger en annan signatur för första skottet i för övriga skott då dämparen är fylld av krutgas.

Detta fenomen ska testas senare med hjälp av en Magnetospeed monterad på pipan.

Laddstegen

Sköt med fullpreppade hylsor och mellan 49-51grain MRP bakom en 130DL. 4 skott varje steg. 

Nästa omgång testas den övre noden och jag kommer att förbättra bakre stödet något då det var lite vingligt idag vilket framförallt syns på sidospridningen på respektive serie.

Men….ett steg åt rätt håll 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: