Hoppa till innehåll

En solig kurs genomförd :)

oktober 4, 2016

Helgen 1-2 oktober genomförde vi en Basic-kurs i långhållsskytte utanför Kristinehamn. Det blev en bra kurs med motiverade deltagare, som trots den korta framförhållning som var denna gång anmält sig till kursen.

Helgen bjöd på strålande sol och milda vindar under båda dagarn, det var riktigt härliga att få spendera dagarna ute på banan.

För oss blev det också ett bra tillfälle att ”jobba in oss” på skjutbanan för kommande kurser, lokaliteter och vårt val av restaurang i Kristinehamn. Nästa gång vet vi var vi ska gå för vår gemensamma middag:)

Kursens andra dag ägnades åt att PRS-skytte, något som var väldig uppskattat av våra deltagare. Reaktiva fallmål användes under dessa praktiska övningar, något som vi kommer att fortsätta med då det fungerade väldigt bra.

Skytte från en tripod

Skytte från en tripod

En bra erfarenhet som deltagarna fick med sig under kursen var vikten av att välja rätt sikte och kula för ändamålet. Det är stor skillnad mellan kulor som har ett BC G1 på 0.29 (Lapua trainer 123gr) och en som har ett på 0.5. Att teoretiskt veta är en sak, att som skytt se detta fenomen direkt genom sitt kikarsiktet är något annat 🙂

Nästa kurs kommer, som det ser ut nu, under våren 2017. Lagom uppladdning inför kommande PRS-säsong.


Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: