Hoppa till innehåll

Tyfors Steel Open – PRS

augusti 29, 2016

Herrarna bakom tävlingen

I helgen avgjordes den första av förhoppningsvis många PRS tävlingar (Precision Rifle Series), denna i Tyfors. Arrangemanget var väl planerat med många överraskningar och genomfördes med en go känsla hos alla deltagare. 
Tävlingen genomfördes under två dagar för att hinna med alla moment utan stress.  Vi deltagare var uppdelade i tre grupper som under tävlingsdagarna passerade tre olika skjutstationer. Varje station bestod i sin tur av ca 5 olika individuella skjutmoment som bjöd skyttarna på varierande utmaningar.  

När tävlingen var över hade vi skyttar avlossat ca 110 skott för att ta oss genom alla utmaningar. 

Jag skjuter mig igenom barikad övningen, inte helt enkelt 🙂


Varje skott spottades och poängfördes av deltagare i respektive grupp, dessa var utsedda innan tävlingen startade. 

Detta var en ruskigt bra och väl genomförd tävling av samtliga skyttar. Många sköt riktigt bra och vi som varit med ett tag märker att konkurrensen är betydligt hårdare i dag än för två år sedan. Riktig kul att se, bra trend!  

Egen slutsats och lärande

PRS är en ruskigt rolig form av skytte och tävling, även om det ibland kan vara  ruskigt frustrerande för oss skyttar då vi inte hittar en bra lösning på skutmomentet. 

En enkel regel för dessa tävlingar – Skyttens egna förbereder och träning är avgörnade för att bli framgångsrik i resultatlistan.

Själv hade jag inte tillräkligt med förberedelsetid inför denna tävling, totalt knappa 2 dagar veckan innan och då var det ny pipa, laddstegar, tabeller etc istället för praktiskt skytte som var agendan för tävlingen. 

För mig innebar bristen på förberedelser att hela tävlingen omvandlades från ett roligt förverkligande till ett långt frustrerande skjuttillfälle, något som övriga i min grupp säkerligen märkte (Ursäkt!) Jag hade inte koll på min utrustning och därmed inte heller de avgörande detaljer som skiljer bom från träff. Under hela tävlingen kände jag mig aldrig trygg att träffa målet, något som brukar och ska vara en självklarhet med rätt förberedelser. 

Själv landade jag på en 2:a plats vilket jag bedömer som bra med tanke på mina egna förberedelser. 

Resultaten hittar ni här: Hagfors Steel PRS

Här finns även en film från killarna i norr – http://youtu.be/RBZoa-UKwo4

Tack Emil, Sem, Henrik och Sven för en kanontävling! 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: