Hoppa till innehåll

Fält SM 2016

april 18, 2016

Fält SM avgjordes under varierande förhållanden på Kungsängens skjutfält. Förmiddagen startade disigt vilket gjorde att arrangören fick skjuta upp startfältet en timme innan tävlingen kunde påbörjas. Under dagen utsattes skyttarna för väldigt varierad vind och väder där solen kikade fram emellanåt. På plats fanns även Astro Sweden som visade upp hela Schmidt & Benders sortiment gällande skyttesikten i PM II serien där bla de nya 4-16×56 Ultra Bright siktena fanns på plats. Andra säljare var Skytteservice i Älmhult som sålde skyttetillbehör vilket visade sig vara behövligt när en av oss hade glömt säkerhetsflaggan hemma. Även Norma var på plats både för ansvar av vapenkontroll och även försäljning av pipor till Sauer och sina egna produkter. 

 Förhållandena på fältet lämnade oss förbryllade stundtals när våra beräkningar inte stämde eller när beräkningarna stämde men inte resultaten. Det fanns dock de som höll i hårt, Lennart Gustavsson som vann kikarklassen och Sem Larsen var de enda skyttarna som lyckades skjuta fullt. 

   

Avstånden på stationerna var väldigt varierat, från 150m upp till 525m där vissa mål var i underkant för rekommenderat avstånd till andra, mer utslagsgivande mål som stod en bit bortom max rekommenderade avstånd precis som man kan förvänta sig på ett SM. Dagens kortaste mål på 150m utgjordes av ett dubbelmål där man skjuter 3 skott i varje mål istället för de vanliga 6. 

 Antalet deltagare i kikarklass gjorde ytterligare ett nytt deltagarrekord på hela 68 personer. En riktigt kul utveckling! 

 Även om vår egen insats inte var den bästa så var det ändå en kul och givande dag med både gamla och nya bekantskaper.

/Fredrik

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: