Hoppa till innehåll

Första testet med 300 Norma Magnum

augusti 6, 2015

För en tid sedan bestämde vi oss för att utmana oss själva gällande förstaskottsträffar på riktigt långa (enligt oss)avstånd. Vi beslutade att försöka logga träff, då helst med första skottet, förbi 2km på ett mål som mäter 1*1m.

För att leverera träffar förbi 2km behövs riktigt bra utrustning och att skytten är extremt noga med alla detaljer inblandade. Vi kommer framöver återkomma till denna utmaning, som vi självfallet ska se till att noga dokumentera samt fånga på film.

Först ut i denna utmaning är att se till att leta laddningar till ändamålet. På filmen är det ett helt nytt custombygge för ändamålet som får ett gäng kulor genom loppet. Kulan som används i detta system är Berger 230gr Hybrider och skjuts genom 80cm pipan lite snabbare än 900 m/s. En stygg kula för stålplåt på kortare avstånd än 600m.

På filmen framgår ganska tydligt att det är bra tryck i systemet, kulan har över 2000 Joule (klass 1) på 1000m.

 

Eget Riktmedel LRD-1C

Arbetar med att ta fram ett eget riktmedel  – LRD-1C

Nytt eget riktmedel LRD-1C

Vi passade även på under detta tillfälle att kontrollera de sista detaljerna i vårt nya riktmedel LRD-1C. Vi har under ca 4 månade arbetat med att ta fram ett eget riktmedel som är optimerat för vårt ändamål, dvs långhållsskytte och tävlingsskytte. Om allt går enligt plan kommer det ut kikarsikten ämnade för vår typ av skytte med vårt riktmedel redan nu under hösten. Spännande…..

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: