Hoppa till innehåll

Träning hastighet och fippel

juni 14, 2015

I dag åkte vi till banan för att skjuta in våra sikten och för att träna lite rörligt skytte. Samtliga tre skyttar hade antingen bytt eller tagit av sitt siktet vid föregående tävling så vi behövde alla börja eftermiddagen med att skjuta på 100m.

Razor 5-20*50 på en Sauer 200STR, L.R.D skena och Vortex lägsta aluminium ringar .

Vortex Razor 5-20 med Ebr-2b 

Själv har jag precis bytt mitt tävlingssikte från ett PST till ett Razor. Det finns flera anledningen till jag under en lång tid valt att tävla med ett Vortex PST istället för ett dyrare sikte. Främst har det varit för att påvisa för andra skyttar att kvalitén på optiken inte är avgörande för var skytten placerar sig på resultatlistan. Visst är det trevligt och visst underlättar det med bra optik, men det viktigaste är att siktet trackar rätt och att skytten träffar där den siktar.

Gällande detta sikte så avgjordes valet av sikte primärt utav riktmedel och rattarnas funktion.  Riktmedlets funktion är en viktig faktor under tävling och för mig känns Ebr-2b rätt då det gör det möjligt att snabbt byta mål och hålla av både för avstånd samt vind direkt i riktmedlet. Sen är även rattarna storlek och funktion viktiga då jag planerar att flytta hela mitt skjutkort till ratten för att minska ner utrustning i fält. Ska noteras att detta sikte är av mig tänkt för långhållstävlingar med varierande skytte. Hade jag idag valt ett sikte till ex. fältskytte hade jag tänkt annorlunda.

Träning

I och med att det blåste bra var det inte läge för precision utan mer färdighetsträning och att få testa siktet i aktion. Övningen startade på 100m och avslutades på ca 30m. Varje omgång skjuter skytten 5 skott mot samma mål på de olika positionerna. I detta fall utgjordes målet utav en 10cm stor orange cirkel klistrat på en luftgevärstavla. Enkelt och tydligt, träff i färgat område – poäng.

För att träna valde vi att bara ladda magasinen med 1 skott vardera och byta magasin mellan varje position.

Första serien lyckades vi få till alla träff i målet medan de efterföljande omgångarna där vi pressade tiden hade vi både en och två miss per omgång. Bra och utmanande träning där man lär sig av sina misstag. 

Fredriks nya magasinshållare till Sauer 200STR magasin

Nya tankar framåt 

Fredrik hade med sig sina nya magasinshållare till banan för en första praktisk test. Det uppenbara resultatet när vi tränade visade att dessa första exemplaren fungerade riktigt bra. Ovan serie kommer att kompletteras med ytterligare en serie på tre som sedan kommer att kopplas ihop till ett större system. Ska bli intressant att se vart detta landar 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: