Hoppa till innehåll

Lyckad kurs!

maj 31, 2015

Har precis landat hemma i soffan efter en otroligt trevlig och bra kurs i långhållsskytte. 

Det var 10st motoverade skyttar som deltog under vad som ska betäcknas som krävande förhållanden (läs perfekta trots regn) under helgen.  

Vi instruktörer känner oss väldigt nöjda med deltagarnas insatser! Under helgen fick vi nöjet att beskåda förstaskottsträffar ut till 920m och då med kompensation för vindar på 3-5 m/s. 

Vi fick se personen på bilden ovan till vänster, dvs med icke medförstorande kikarsikte, med en ”hold over” skala i riktmedlet och sitt jaktgevär landa förstaskottsträffar förbi 600m samt träffa ett rörligt mål (30cm brett i 5km/h) på 460m. Klart imponerande!

Under helgen använde halva gänget 6.5*55 och halva .308. Förutom skytten ovan utan justeringsmöjligheter i siktet levererade samtliga träffar ut på minst 880m, rätt bra med tanke på att några sköt Norma 168gr DL i 720m/soch höll av ca 1.8 mil i sida för vinden. 

  

Kort och gott en lyckad kurs! Vi instruktörer vill rikta stort tack till er deltagare som gjorde helgen riktigt lyckad! Lycka till med ert skytte och på återseende. 

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: