Hoppa till innehåll

Träning inför NM :)

februari 7, 2015

Tur eller skicklighet? Oavsett så har vi lyckats pricka in ett fantastiskt väder att träna i 🙂 Sol, 2+ och 6m/s från klockan 1-2, det kan inte bli bättre…
Helgens träningstillfälle är ett i ledet för att säkerställa bl.a. Kulbanor, laddningar etc. inför kommande tävlingar.

IMG_0306
Först riggning
Nu under förmiddagen har vi spenderat ca 2h till att ställa ut totalt 8st stålmål samt några småmål till 22:orna. Träningsavstånden idag ligger mellan ca 300m och 1050m, något som måste ses som ok i sammanhanget.

Vindindikatorer
Under dagen testar vi lite olika typer av vimplar, vindstrutar och indikatorer. I och med att det blåser rätt bra kommer vi att kunna få bra feedback på vilket system vi ska vidareutveckla till denna typ av skjutning. Tanken med ”vårt” system är att få indikatorerna så nära kulbanan som möjligt, dvs så att de visar den faktiska vinden som skytten ska kompensera för och på långa avstånd fördas kulan högt över marken. Här ett av de olika testobjekten:

IMG_0305
Fortsättning följer……

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: