Hoppa till innehåll

En lyckad kurs!

november 5, 2014

IMG_5024.JPG
I helgen som var genomförde vi en kurs i närheten av Fredriksberg. Det var åtta motiverade deltagare, med varierande erfarenhet och ambitioner, som strålade samman för att lära sig att skjuta på långa håll. Under kursen användes allt från vanliga jaktvapen med vanliga jaktsikten till TRG i .338LM toppat med högförstorande sikte.

IMG_5025.JPGSamtliga deltagare lyckades att placera sina träffar på plåtarna ”down range”. Speciellt imponernade är de träffbilder som levererades av våra jaktskyttar med sina jaktvapen på 540m. Nedan kan ni se två av de 40*40cm plåtar som hängde på 540m 🙂

IMG_5028-0.JPG
Dubbla tuber
Under kursen testade vi vårt senaste optiska tillskott, en spottingkikare med 2*100mm gluggar.

IMG_5027.JPGDetta är vägen att gå när man ska spotta skytte en hel dag. Vi ser redan nu att de dubbla tuberna ger:
– mer ljusinsläpp
– ökat synfält
– minskad stress på ögonen
– enklare att fånga upp kulan i luften
– etc.
Helt enkelt riktigt bra till att spotta stationärt skytte. Vi återkommer med mer information om denna kikare efter lite mer testande.

IMG_5026.JPG
Nästa kurs
Vi på L.R.D har för avsikt, med start 2015, att varje år ge en grundkurs och en fortsättningskurs i långhållsskytte. Vi har även för avsikt att skapa 4st öppna skyttetillfällen varje år för alla som vill skjuta på riktigt långt håll. 2st av dessa tillfällen kommer att vara i samband med våra kurser och då även fungera som en nätverksträff för att underlätta för nya långhållsskyttar att skapa kontakter och möjlighet att fortsätta med skyttet hemavid.

Så håll span på vår blog för kommande kurstillfällen 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: