Hoppa till innehåll

Problem med SuperChrono

augusti 24, 2014

IMG_4529.JPGKänslig för höjdjusteringen
Eftermiddagen har ängnats åt att hitta rätt moment på stockskruvarna i min Sauer 200STR. När jag ändå skulle skjuta ett större antal 5-skottare passade jag även på att skjuta genom en Superchrono för att logga en större mängd hastigheter till kommande skjutkort. Första femskottaren mätte en medelhastighet på 844m/s med fältammon, något som direkt väcker mistanke hos mig då jag tidigare har verifierat fält till 860m/s vid liknande temperatur. För att leta felkällor provade vi att ställa SC både nära och längre ifrån samt höja och sänka i förhållande till kulbanan.

Slutsats
Om SC är monterad på angivet avstånd från vapnet är den väldigt känslig för höjdjusteringen. Vid lågt montage mätte vi ett snitt på 830m/s medan med SC nära (ca 10cm) kulbanan mätte vi ett snitt på 855m/s, allt annat lika.

IMG_4527.JPG
Moment stockskruv
Sen hur det gick med moment på stockskruvarna? Visade sig att vapnet sköt bäst (Fält) med 4Nm fram och bak.

IMG_4528.JPG
Tappade tyvärr 4:e skottet, för utom den så var det en bra serie med Fält. Vindar på 3-5m/s rakt i sida, precis som vi vill ha det 🙂

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: