Hoppa till innehåll

Test – Aimsport Triton 42 ljuddämpare

juni 16, 2014

20140616-221213.jpg
Vi har under en tid haft en Aimzonic ljuddämpare ute på låns för att testa ifall den lämpar till den typ av skytte som vi bedriver. En spännande detalj med just denna dämpare är att den är konstruerad på ett nytt patenterat sätt som ökar effektiviteten i bakkammaren. Konstruktionen innebär även att dämparen bara två kammare och saknar direkta slitdelar vilket gör den intressant som dämpare på skjutbanan.

Vad vi kunde se så förlänger dämparen enbart vapnet med ca 10cm, vilket gör att den känns smidig på vapnet. Ytterligare en positiv faktor är att dämparen är helt av stål. Trots stål ligger vikten enbart runt 345gr beroende på kaliber, något som i sig är intressant för både skyttar och jägare.

Dämparen finns som 42mm och 50mm i diameter. Vi valde att testa 42mm versionen utav dämparen. Nedan följer våra slutsatser utav dämparen.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: