Hoppa till innehåll

Fältskytte SM 2014 – del två

april 21, 2014

Det blev en bra dag med perfekt väder och trevliga skytteförhållanden. Många skyttar tappade några träffar på de längre avstånden då det rådde kluriga vindförhållanden men i stort var det många som sköt bra.

I och med att jag var med och hjälpte till under arrangemanget fanns det tid för mig att kika lite extra på skyttarna och deras teknik. Min slutsats är att vi kikarskyttar kan lära oss mycket av våra rutinerade fältskyttar. Framför allt gällande effektivitet på skjutplatsen, att bedöma vid och avstånd samt skjutställningar. Kul att se att de duktiga fältskyttarna sköt lika bra / bättre än kikarskyttarna trots att de sköt med slinga istället för benstöd och beanbag.
Här kommer lite bilder och en kortare film från station 4 under en kanontävling 🙂

Fält SM 2014

Fält SM 2014

Genomgång station

Genomgång station

Ladda och säkra

Ladda och säkra

Förberedelser inför skott

Förberedelser inför skott

Rätta avstånden på stationerna

Rätta avstånden på stationerna

AstroSweden besöker Fält SM 2014

AstroSweden besöker Fält SM 2014

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: