Hoppa till innehåll

Test av Primos Triggerstick

oktober 28, 2013

Efter att ha upptäckt ett eget behov av ett par högre bipods för både jakt och tävling bestämde jag mig för att testa Primos Triggerstick.

20131028-165301.jpg
Benstöden ger ett stabilt stöd för mer upprätt skjutställning och har följt mig på både jakt och skytteträning samt på tävlingar under en tid. Stöden är mycket snabba att justera i höjd både som monopod och bipod. De tar även lätt tyngden från ett tyngre gevär utan att kollapsa under skyttet eller bli svårjusterade. Det nackdelen som har blivit synlig under testen är att stöden låter en del vid justering. Jagar du från en fast punkt och tex lockar på bock eller liknande är detta dock inget större problem.

20131028-165737.jpg
Stöden har vart snabba att få fram under tävlingssammanhang och ger mycket snabbt ett bra stöd. Det går lika bra att skjuta med stöden sittande som stående. Jag har själv inga problem att skjuta med stöden stående utan att kompromissa min skytteposition, och då är jag ändå mellan 185-190cm. Stöden har även en rem som går att spänna runt vapnet så stödet håller sig kvar bättre, samtidigt som remmen är snabb att ta av när man så vill. Klykan man lägger geväret i är justerbart för att kunna ta mindre plats vid tex transport eller liknande. Dom har även ett litet gummiband som håller ihop benen vid transport.

20131028-165919.jpgHar man tränat lite med stödet är det heller inga större bekymmer att skjuta på längre håll med det. Att hålla hyfsade serier på 300m och likande kräver lite mer träning men är absolut inte omöjligt. Skyttet med stödet som monopod är klart instabilare men funkar även det med lite träning. Handtaget är även roterbart gentemot benen, vilket gör det enkelt att byta mål snabbt eller följa ett rörligt mål.

Det finns en ny generation bipods från Primos som ska vara både tystare samt ha ett större justeringsspann. Jag har dock inte ännu fått möjlighet att testa det stödet än men vi får se vad framtiden utvisar.

Som skytt och jägare kan jag rekommendera stödet men skulle då snegla på den nya generationen istället för lägre ljudnivå främst.
I övrigt ett riktigt trevligt stöd som håller bra kvalité.

Fredrik (Tummen) Johansson

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: