Hoppa till innehåll

Funktionstest Eberlestock och Vorn med större vapen

juli 23, 2013

Vilken säck till vad?

Syftet med testet var att kolla hur väl det går att transportera våra vapen i ryggsäcken och då hur väl väskan skyddar vapnet och optik under transport. Sen är den intressanta frågan om hur väskorna hanterar att skytten vill ta fram / lägga bort vapnet snabbt.

Först ut är Eberlestock Gunslinger II

Det här är jaktversionen av G2M tactical pack som är den säck som US Navy Seals använder.En lite större säck, ca. 50 liter som har integrerat gevärshölster som enkelt ”fälls in”

Dessa säckar, oavsett modell, håller riktigt hög kvalité.

Upplevelsen är att detta är en säck som på ett säkrare sätt transportera större vapensystem. Lite krångligare att få fram vapnet snabbt men görbart. En fördel är att det går att stoppa tillbaka vapnet med väskan på ryggen.

Vorn
Vorn är en stark lite säck från Norge som är lite enklare än Eberlestockarna. Samtidigt som dessa säckar konkurrerar med en ny teknik kopplat till ryggsäckar.

QRR – ”Quick Rifle Release” är namnet på den nya teknik som norska Vorn Equipment levererar. Systemet gör det möjligt att bära vapnet stabilt och komfortabelt i ryggsäcken, kikarsiktet skyddat, samtidigt som det snabbt, enkelt kan tas fram vid skottchans genom att dra i QRR slingan på axeln.

Vi har testat Vorn Gaupe 12-20 liter. Den kan alltså packas på olika sätt utifrån hur många liter du behöver. Ryggsäcken har en egenvikt på 1,8 kg och hög kvalitet på alla komponenter.

Säcken finns även i den lite större versionen Vorn Hjort – 42 liter, har en egenvikt på 2,5 kg, invändig ram i aluminium, komfortabelt bärsystem med höjdjustering mm.

Slutsats
Båda väskorna fungerar till både tävlingar och till jakt. Personligen tänker jag mig Eberlestock till tävlingar där det blir en del springa, gå långt och prylar som ska in och ut ur ryggsäcken.
Vorn kommer att få bekänna färg vid jakt.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: