Hoppa till innehåll

Långhållskurs 1-2 juni 2013

april 30, 2013

20130430-232705.jpg
Den 1-2 juni genomför vi vårens kurs!
Ett ypperligt tillfälle att bli en bättre skytt och utveckla dina kunskaper i långhållsskytte.
Just nu finns 3 platser kvar på vårens kurs så det är som alltid först till kvarnen.

Kursen är en grundläggande utbildning för er personer som vill lära er att skjuta på längre (+300m) avstånd. Kursen omfattar grundläggande faktorer som du som skytt måste behärska för att kunna träffa på längre avstånd än 300m. Utbildningens praktiska dagar är förlagd till Skepplanda Skytteförenings skjutbana, en bana där vi kan skjuta ut till 600m.

Kursen i stort
Inför kurstillfället kommer det vara egenstudier i form av film och artiklar att läsa (ca. 3h)

Kurstillfället börjar med ett kort teoripass och därefter praktik ute på banan.
Under eftermiddag/kväll kommer fördjupande teori om faktorer som påverkar skyttet på långa avstånd. Större delen av söndagen ägnas åt olika praktiska moment. Under skjuttillfällen kommer det vara möjligt att skjuta ut till 600 meter på självmarkerande plåtmål.

20130430-233141.jpg

Kursledningens mål med kursen
Målsättning är att kursdeltagaren efter avslutad kurs vet hur denne kan arbeta upp sin färdighet att träffa föremål med första skottet på avstånd över 400+ meter. Deltagaren har färdigheten att träffa ett mål (40*40cm) med första skottet på 400 meter. Kursdeltagren har även kunskap om hur denne kan utvecklas vidare för att kunna levererar träffar ut till 800m – 1200m.

20130430-232758.jpg

Utrustning
Kursdeltagaren behöver ett eget gevär som denne är förtrogen med. Kravet på kikarsiktet är att detta måste kunna justeras (klicka upp) 40 cm på 100 meter. Helst ska det kunna justeras +60 cm på 100 meter. Normalt klarar ett vanligt kikarsikte till jakt detta.

Antalet kursdeltagare är satt till max 8 stycken.
Sista anmälningsdag är 17 maj

Läs mer om kursen och hur ni anmäler er på http://www.longrangedesign.com/kurser.htm
Eller under vår uppdateringsblogg http://www.longrangedesign.wordpress.com

Väl Mött
Peder Westman & Mikael Berglund
L.R.D

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: