Hoppa till innehåll

Skillnad mellan CCBS och CBS

januari 2, 2012

På olika forum diskuteras ämnet CCBS och CBS frekvent, dvs vilken skillnad finns och när uppstår skillnaden i träffpunkt.

CCBS står för Clean Cold Bore Shot och CBS står för Cold Bore Shot.

När vi (L.R.D) håller kurser talar vi ofta om CBS i meningen Cold Body Shot, dvs, vi anser att de flesta fel som uppkommer vid skyttet kan härleds till skytten själv. Speciellt för första skottet för dagen.

Självklart kan det finnas en skillnad i motstånd för kulan om det finns vapenvårdsprodukter i loppet. Detta kan ibland elimineras genom att efter avslutad vapenvård dra en lapp med lite olja/krutlösare genom loppet och därefter dra rent med en lapp. Loppet är då lite ”skitig” och ger första kulan ungefär samma motstånd som kula nr2 och nr3.

Vi försöker själva eliminera skillnader i vårt skytte kopplat till skott 1 och 2 & 3 genom att lura kroppen in i ett metalt skjutläge. Detta gör vi bl.a. genom att göra tre torravfyrningar innan den skarpa avfyrningen. Själv har jag ingen skillnad mellan CBS och övriga skott, något som gör skyttet lite enklare.

I ett av de forum som vi är aktiva på snappade vi upp detta videoklipp som berör CBS/CCBS.
Dessa killar vet vad de snackar om, klart inspirerande att ta del av.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: