Hoppa till innehåll

Funktionstest skena

november 28, 2011

Test av montageskena a.k.a picatinny rail till Sauer SSG3000 & STR200

Detta testtillfälle genomfördes i syfte att fastställa funktionen hos montageskenan.

Kontroll av:
– allmän funktion vid på/av montering av kikarsikte
– skenans klämfunktion vi montering

Videon presenterar en del av detta test. Den visar när vi skjuter ett antal skott med och utan ljuddämpare på ett avstånd på 100m. Ni kommer att få träffbilderna presenterade, dock får ni ha överseende då skytte från bänk inte är skyttens starka sida. Vi skjuter de första serierna med Norma DL 130gr fält. Därefter skjuter vi några 139gr Scenar och slutligen Norma jaktmatch. Primärt används Norma DL vid testningen då den är kraftigt laddad vilket resulterar i en för kalibern kraftig rekyl.

Vid ett tidigare test av en av våra tidiga prototyper märkte vi att skena inte var tillräckligt fixerad, dvs. den gled något fram och tillbaka under skyttet. Resultatet av detta var signifikant större träffbilder samt att de främre skruvhålen inte hamnade i linje med hålen.


.
Testet visar att vi skruvar ur de främre skruvarna och skjuter ytterligare sju skott. Tre skott med dämpare och fyra skott utan. Dessa sista fyra skott (jaktmatch) skjuts i snabb takt och med kraftig mirage. Fokus med detta test är att bekräfta att ovan problem med glidande skena är åtgärdat och att skenans klämfunktion är så pass bra att skenan sitter fast utan de främre två skruvarna. Som ni kan se på videon är detta bekymmer åtgärdat på denna slutgiltiga produkt.

Skena väger utan skruvar 55gr och är gjord utav 7075 aluminium.

Nästa steg är att besluta vilken förbehandling och eloxering skenan ska ha samt vilken skruv som skickas med produkten.

Fortsättning följer…

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: